FAQ

Hvorfor overhovedet Flexlease en bil?

Da afgiften kun betales månedsvis er kapitalbindingen i bilen væsentlig lavere. Dette gør sig især gældende på dyrere biler der vil have en pris i Danmark på over 350.000 kr. inkl registreringsafgift

Med flexleasing får du derved mere bil for pengene end ved almindeligt køb / finansiering af bil på fuld afgift.

 

Hvornår kan flexleasing svare sig?

Man siger som tommelfingerregel at flexleasing bedst kan svare sig for biler med en værdi på over 350.000 kr. inkl. afgift. Dette er grundet man ved flexleasing har en relativt stor administrationsbyrde med dertil hørende omkostninger til følge. Det er fast beløb det koster i administration, så jo dyrere bil des lavere procent af omkostningerne går til administration af aftalen.

 

Kan det så slet ikke svare sig med biler under 350.000 kr. ?   

Jo det kan det, men primært på specialbiler. F.eks en mindre sommer cabriolet, eller et mere specielt køretøj, hvor man stadig vil have muligheden for at kunne sælge bilen ude i Europa bagefter. Hvis man betaler den fulde afgift, kan den kun sælges i Danmark efterfølgende

Det er dog altid en individuel vurdering, så kontakt os, så finder vi sammen den bedste løsning for dig.

 

Når jeg har først har købt en bil ejer den oftest i mere end 5 år, er leasing så en god idé?

Som udgangspunkt NEJ, flexleasing har især en berettelse hvis man er typen der gerne vil skifte bil hver 1-3 år eller oftere. Derimod ikke sagt det andet ikke kan lade sig, det er bare ikke det mest økonomisk fordelagtige for dig.

 

Hvordan beregner man afgiften?

Afgiften på et brugt køretøj bliver fastsat ud fra hvad et tilsvarende køretøj koster hos en forhandler i dag. Den afgift ligger derefter til grund for hvor meget den månedlige afgift der skal indbetales til SKAT skal være på, og påvirker derved den månedlige ydelse. Hvis afgiften f.eks. bliver fastsat for lavt, kan SKAT efterregulere afgiften med en højere ydelse til følge. Når du leaser bil igennem os, vil du aldrig blive efterreguleret, da vi bestræber os på at gøre tingende så korrekt som muligt inden for de rammer der er udstedt af SKAT.

 

Hvad med afskrivning, jeg har hørt det kan være svært at fastsætte? 

Afskrivningen er nok den største faldgruppe inden for flexleasing, da du som kunde selv indestår for restværdien. De fleste private personer har ingen chance for at vurdere hvor meget en bil er værd flere år ude i fremtiden.  Desværre lokker mange leasingselskaber med meget lave månedlige ydelser i deres annoncer, med alt for høje restværdier. Det er som tidligere nævnt stort set umuligt for private kunder at gennemskue. Hos Trend Leasing vil du altid få en korrekt restværdi på din bil efter endt leasing, det kan betyde vores udbetaling eller månedlige ydelse ligger lidt højere end andre, til gengæld garanterer vi ingen ubehagelige overraskelse før, under og efter leasing af bil.   

 

Hvordan fastsættes afskrivningen på bilen?

De fleste seriøse leasingselskaber fastsætter afskrivningen på bilen konservativt, altså en smule højere end forventet. Vi sætter restværdien, ud fra erfaring og de tendenser vi kan se i markedet, Typisk ligger afskrivningen på mellem 10-20% pr år.

Kørselsmønster og biltype har ligeledes stor betydning for afskrivningen – og det er vigtigt for os at leasingtager kan træde ud af kontrakten uden at skulle have penge op ad lommen.

 

Hvem har ansvaret for bilen?

Når man flexleaser en bil, har du som kunde ansvaret for bilen og dens stand. Du skal derfor selv sørge for bilen bliver serviceret og vedligeholdt. Du kan derfor vælge at lade være med at servicere bilen, men med en væsentlig forringelse af bilens værdi til følge, samt risiko for bilen går i stykker. Derfor anbefaler vi altid at kunden servicerer bilen regelmæssigt efter forskrifterne, da kunden selv står på mål for værdien efter endt leasing. Derfor tilbyder vi serviceaftale til alle kunder på alle biler.  Vi tilbyder ligeledes forsikring på motor og drivlinie, så der ikke kan opstå ubehagelige overraskelser.

 

Hvad sker der når aftalen udløber?

Når din leasing aftale udløber har du som udgangspunkt 3 muligheder:

  1. Selv at fortsætte i bilen, hvor bilen skal genberegnes til en oftest lavere afgift og derved lavere pris.
  2. Anvise bilen og leasingkontrakten til en 3. part
  3. Sælge bilen 

Alle 3 scenarier vil vi selvfølgelig være behjælpelige med, også selvom du ikke har haft din bil leaset hos os.

 

Jeg leaser min bil men vil gerne skifte leasingselskab, kan det lade sig gøre?

Ja det kan det, og det vil vi meget gerne være behjælpelige med, så du er altid mere end velkommen til at kontakte os, så kan det være vi kan finde en bedre løsning end den du har i dag.

 

Jeg har en bil inkl. afgift, kan jeg lease den?

Ikke som udgangspunkt, men vi kan lave det der hedder en ”sale & lease back” løsning, hvor vi eksporterer bilen til Tyskland og søger afgiften retur, og derefter leaser den tilbage til dig.

Det er oftest en dyrere løsning end blot at sælge bilen og købe en ny uden afgift, så løsningen er mere for dem der har en ganske særligt forhold til deres bil.

 

Kan jeg tage min bil i bytte når jeg vil lease en ny bil?

Ja det kan du, vi har huset fuld af brugtvognseksperter, så du kan altid være sikker på en god og fair pris hvis du bytter din bil hos os.

 

Såfremt du ikke har fået dine spørgsmål besvaret skal du ikke tøve med at kontakte os

Vi sidder klar til rådgive dig

Hvis du har spørgsmål om din model, udstyr, farver, leveringstider etc., sidder vores rådgiver klar med hjælp. Vi er eksperter i flexleasing og kan hjælpe dig med at afdække dine reelle behov. Vi kan også oplyse priser så du ved præcis, hvad du går ind til. Det er selvfølgelig helt uforpligtende at tale med os. Send os dine oplysninger – så vender vi tilbage hurtigst muligt

Kontakt os på telefon 60 29 67 81 eller book et møde via nedenstående link.