fbpx

Splitleasing

Hvad er splitleasing?

Splitleasing, eller deleleasing, er en leasingform, hvor bilen og udgifter deles ud på to separate leasingkontrakter i den samme periode. En til privatpersonen (arbejdstager) og en til virksomheden (arbejdsgiver). Ydelserne fordeles mellem de to parter efter forholdet mellem de private kørte kilometer og de erhvervsmæssige kørte kilometer.

 

Kører du mere erhvervskørsel end privatkørsel kan splitleasing være en fordelagtig løsning for både dig og virksomheden. Som tommelfingerregel kan en splitleasing-aftale være en besparelse for dig, hvis du kører mere end 50-60% erhvervskørsel.

 

Hvis du kører mere end ca. 50 pct. privatkørsel, er det billigere at eje bilen selv eller på anden vis flexlease en bil.

 

I få tilfælde, hvor det eksempelvis drejer sig om en speciel bil, som har en højere beskatning eller hvis du selv er indehaver af virksomheden, kan du ligeledes finde en besparelse ved splitleasing med mindre end 50% erhvervskørsel.

Hvordan fungerer splitleasing?

En splitleasing kontrakt omfatter en udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

 

Udgifter til leasing, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre – fx. 80/20% fordelt på erhverv/privat.

 

Biler på splitleasing skal fører en (elektronisk) kørebog.

 

Hver måned gøres denne kørebog op, og virksomheden og du som privatperson får hver jeres faktura på det forbrugte antal kilometer.

Beskatning ved splitleasing

Ved splitleasing slipper du for at blive beskattet af fri bil, fordi omkostningerne bliver fordelt mellem virksomheden og privatpersonen. Forklaringen er, at arbejdsgiver ikke stiller en bil til rådighed for den ansatte, men leaser en bil sammen med den ansatte.

 

Du vil som privatperson ikke blive beskattet af fri bil. Beskatningen frafalder, da det ikke er virksomheden, som stiller bilen til rådighed, men derimod leasingselskabet.

Eksempel på splitleasing

Mercedes-Benz C 220 d Stationcar AMG Line aut.

Løbetid: 6 mdr.

Forventet kilometer pr. år: 25.000 km.

Kørsel privat: 30%

Kørsel erhverv: 70%

 

Førstegangsydelse: kr. 1,-

Leasingydelse:

Privat: kr. 3.386,- inkl. moms

Erhverv: kr. 6.321,- ekskl. moms

 

Skal vi tage en snak?

Vi er altid klar til at hjælpe dig – Lad os kontakte dig.

Du er altid velkommen til at komme forbi vores showroom i Varde, så står vi klar med kaffe og godt humør.

Vi benytter cookies til at få et indblik i, hvordan du bruger vores hjemmeside så vi kan forbedre din oplevelse og understøtte markedsføringen af vores services. Ved at trykke ”Accepter” eller klikke videre på siden accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere