fbpx

Restværdi

Hvad er restværdi?

Hvorvidt du som leasingtager, skal bekymre dig om restværdien, afhænger af leasingformen.

Der er overordnet to måder, du kan lease en bil på. Den ene type er operationel leasing (også kaldet privatleasing), og den anden er finansiel leasing (også kaldet flexleasing).

Restværdi – også kaldet scrapværdi, er et relevant udtryk du bør kende til, hvis du overvejer flexleasing. Overvejer du at flexlease, er det vigtigt, at du har et overblik over alle omkostningerne, og i den forbindelse er restværdien speciel vigtig.

Restværdien er den værdi man antager bilen vil have efter en endt leasingkontrakt, som leasingtageren typisk vil skulle anvise en køber til. Det betyder i praksis at man som forbruger hæfter for restværdien, da man typisk enten skal lease bilen igen, finde en køber, eller anvise en ny leasingtager. Vælger du at sælge bilen efter leasingperioden, hæfter du selv for det resterende beløb, hvis bilen sælges til mindre end den totale restværdi.

Restværdien er et punkt man som forbruger enten kan glemme at tage højde for, eller risikerer at blive snydt på. Hvis man som forbruger ender med en for høj restværdi, står man nemlig med en ekstraudgift i form af differencen mellem hvad bilen er værdisæt til og hvad den faktisk ender med at skulle koste, som godt kan løbe op i større summer.

Typisk kan man selv kontrollere om restværdien er helt hen i vejret, ved at kigge på sammenlignelige biler på Mobile.de. Her skal du huske at tage højde for at der er forskel på biler til detailpriser og engros biler, som flexleasingbiler ofte bliver solgt som.

Hos Trend Leasing gør vi altid vores ypperste for at sikre en realistisk restværdi på vores kontrakter, så du ikke ender med en for dyr bil.

Skal vi tage en snak?

Vi er altid klar til at hjælpe dig – Lad os kontakte dig.

Du er altid velkommen til at komme forbi vores showroom i Varde, så står vi klar med kaffe og godt humør.

Vi benytter cookies til at få et indblik i, hvordan du bruger vores hjemmeside så vi kan forbedre din oplevelse og understøtte markedsføringen af vores services. Ved at trykke ”Accepter” eller klikke videre på siden accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere