fbpx

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål om leasing

Leasing er en finurlig størrelse, og kan være en uoverskuelig verden at sætte sig ind i.


Her kan du få svar på nogle spørgsmål om, hvad en leasingaftale indebærer i praksis, hvilke praktiske forhold der er i forbindelse med leasing, samt generelle informationer om forskellen på de mest gængse leasing typer.


Alle spørgsmål er velkomne. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Leasing er fordelagtigt for dig der vil slippe for en stor kapitalbinding, gerne vil skifte bil ofte (0-3 års kørsel) og gerne vil køre en dyrere biltype.

Flexleasing er (oftest) billigere end alm finansiering af en bil de første 3 år, man kører i bilen. 

 

Flexleasing kan bedst svare sig når bilen er fyldt 36 mdr, da man derved ”kun” betaler 0,5 af registreringsafgiften pr md, i den periode man kører i bilen. 

Da flexleasing er fundet med en del administration overfor skat, er der nogle faste finansieringsomkostninger i forbindelse med kontrakten man ikke kan slippe for. Så jo dyrere bilen er des færre procent betaler man i adm. omkostninger. Det kan dog være du har en specialbil købt f.eks som investering,  hvor du ikke er interesseret i at betale den fulde danske reg. afgift, da du gerne vil have muligheden for kunne sælge bilen til udlandet på et tidspunkt. Den mulighed er udelukket såfremt du vælger at betale den fulde danske reg. afgift.

For at slippe for at betale fuld dansk reg. afgift, samt have, muligheden for at sælge bilen i hele Europa efter endt leasing.

Det gør leasingtager, derfor SKAL bilen være kaskoforsikret i den periode man kører i bilen.

Leasingtager hæfter ligeledes hvis der køres vanvidskørsel og bilen bliver konfiskeret (restværdi + bøde)

Som udgangspunkt forløber aftalen i den periode man har tegnet den for. Men vi hos Trend Leasing vil altid gøre hvad vu kan for at hjælpe vores kunder, med at komme godt videre, hvis de ikke ønsker at lease bil længere.

Ved leasing ejes bilen altid af leasingselskabet og bliver stillet til rådighed for kunden, vi samarbejder med  Kronekapital og Carta Finans.

Har du flexleaset, skal bilen indfries til restværdien. Trendleasing hjælper hellere end gerne og uden beregning, med at sælge bilen efter endt leasing.

Skulle den pris vi får for bilen være højere end restværdien, vil differencen blive udbetalt til kunden.

Har man derimod valgt en privatleasingaftale, aflevere man blot bilen tilbage efter endt leasing uden beregning med mindre bilen er misligholdt.

Som udgangspunkt er det kun leasingtager der må køre i bilen, 

Hvis Trendleasing skulle gå konkurs, betyder det ikke noget for dig som kunde, udover du mister mig som kontaktperson. Alle vores kontrakter ligger hos store banker og finansieringsselskaber, så du som kunde altid er i sikre hænder

Det kommer an på hvordan din kontrakt er sat sammen. Hvis det er en std. flexleasingkontrakt, står du selv for service syn og vedligehold. Har du derimod en privatleasing (operationel) kontrakt, vil det oftest være indregnet i prisen.

Det kommer an på hvordan din kontrakt er sat sammen. Hvis du har en std flexleasing kontrakt skal bilen enten sælges, afgift og momsen kan indfries, eller fortsætte i bilen på en ny og billigere kontrakt.

Vælger du at sælge bilen, skal vi nok gøre alt hvad vi kan for at du kommer bedst muligt af med den, og bliver bilen solgt for mere end restværdien, får kunden restbeløbet udbetalt.

Har du lavet din kontrakt som en operationel privatleasing, skal bilen blot leveres retur uden omkostninger for dig (med mindre bilen er misligholdt) du kan også vælge at fortsætte i bilen på en ny og billigere kontrakt.

Det kommer selvfølgelig an på hvad der står i din nuværende kontrakt, men vi vil altid gerne hjælpe med at tjekke folks kontrakter efter og se om vi kan gøre det billigere.  

Leasing er til biler uden afgift, så man kan nøjes med at betale forholdsmæssigt afgift i den tid man kører i bilen.

Der kan laves en ”sale & leaseback” på en bil inkl afgift, hvor vi søger afgiften retur, men da SKAT tager 15% af afgiften i eksportgebyr, kan det sjældent svare sig.  

Afskrivningen fastsættes ud fra markedstendenser, efterspørgsel samt tidligere erfaringer. Biler er desværre ikke ens, og nogle biler har højere afskrivning end andre. Jeg har arbejdet med internationalt bilsalg i over 10 år, og har i tidernes løb hjulpet mange banker og leasingselskaber med udregning af afskrivninger. Derfor laver vi hos Trendleasing altid en realistisk og konservativ vurdering af restværdien. Og som nogle af de eneste udbetaler vi et evt overskud vis bilen kan sælges for mere end den er skrevet ned til.   

Det kan du i hvert fald, skriv eller ring endelig med hvad du har stående, så byder vi på det.

Flexleasing er den billigste løsning, men kunden står selv for service og vedligehold og kunde skal selv indfri bilen efter endt leasing (hvis man ikke fortsætter på ny kontrakt)

Privatleasing er til dig der gerne vil kende dine udgifter i den tid du kører i bilen, hos Trendleasing er privatleasing oftest inklusiv serviceaftale og uden restværdi, hvor bilen afleveres retur til trendleasing når kontrakten udløber uden ekstraomkostninger. Vi laver altid en individuel aftale med kunden, da der er ikke alle kunders behov er ens. 

Flexleasing er den billigste løsning, men kunden står selv for service og vedligehold og kunde skal selv indfri bilen efter endt leasing (hvis man ikke fortsætter på ny kontrakt)

 

Splitleasing er til den erhvervsdrivende der deler sin kørsel og omkostninger op i privat og erhverv, derved slipper man for at blive beskattet af fri bil.  

 

Det er oftest det samme, flexleasing tilbydes også til private, men de flest der flexleaser gør det igennem et firma

Flexleasing er den billigste løsning, men kunden står selv for service og vedligehold og kunde skal selv indfri bilen efter endt leasing (hvis man ikke fortsætter på ny kontrakt)

 

Privatleasing er til dig der gerne vil kende dine udgifter i den tid du kører i bilen, hos Trendleasing er privatleasing oftest inklusiv service, og uden restværdi, hvor bilen afleveres retur til trendleasing når kontrakten udløber uden ekstraomkostninger

Afgiften fastsættes ud fra hvad en tilsvarende bil med samme km og udstyr koster hos en forhandler i dag. Man skal derfor altid have et sammenligningsgrundlag når man fastsætter afgiften.

Hvis bilen kører på en flexleasing aftale, hvor du selv står på mål overfor restværdien, må du ryge alt hvad du vil, det vil bare være sværere at opnå restværdien hvis der har været røget i bilen (med mindre vi har været klar over det fra start, og restværdien er vurderet ud der bliver røget i bilen)

 

Kører du derimod på en operationel aftale, vil en bil der lugter af røg, falde ind under det vi kalder mislighold. Så hvis du er rygetrængende, hold ind til siden ta’ en pause og ryg udenfor bilen J  

Skal vi tage en snak?

Vi er altid klar til at hjælpe dig – Lad os kontakte dig.

Vi benytter cookies til at få et indblik i, hvordan du bruger vores hjemmeside så vi kan forbedre din oplevelse og understøtte markedsføringen af vores services. Ved at trykke ”Accepter” eller klikke videre på siden accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere